T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / AKHİSAR - Kapaklı Zeliha Keskinoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

21 MART DOWN SENDROMLULAR FARKINDALIK GÜNÜ OKULUMUZDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANMIŞTIR.

Akhisar Kaymakamı Murat KÜTÜK, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Süleyman ERDEM,  Şube Müdürümüz Mahmut YAĞMURLU ve İlçe Jandarma Komutanı Ali Galip KOCOMAN ve Akhisar Çağlak Lisesi Müdürü Levent GÖKKAYA "21 Mart Down Sendromlular Günü"  farkındalık oluşturma programımıza katıldı.

Farkındalık programımız Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 

               Akhisar Kaymakamı Murat KÜTÜK günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada şunları belirtti: ‘’21 Mart farkındalık günümüz kutlu olsun. Özel bir öğrencinin ve velisi olmanın duygularını anlayabiliyorum. Velilerimizin en büyük kaygısı şu; bana bir şey olursa çocuğuma ne olacak, bundan ötürü bende duygulanıyorum. Geldiğimiz noktada devletimizin sosyal devlet yönü oldukça ilerledi çok şükür, özel çocuklarımız için okullar açılıyor ve çeşitli yardımlar sağlanıyor. Bu çocuklar bize bahşedilmiş birer nimettir onları başımızın tacı yapalım. Böyle güzel bir günün farkındalık olarak kutlanması çok güzel. Emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkürler.’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

              İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Süleyman ERDEM günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada, farklılıklara saygı duyduğunu tüm çocuklarımızın çok değerli ve özel olduğunu ifade etti.  Devletimizin özel çocuklara çok önem verdiğini artık ilçemizde Özel Eğitim Anaokulununda bulunduğunu belirtti ve konuşmasını sonlandırdı.

               Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından okulumuz öğrencileri ‘’KARAGÖZ HACİVAT’’ gösterisi gerçekleştirdi. Günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okundu. Misafir okulumuz Çağlak Anadolu Lisesi Öğrencileri keman ve gitar eşliğinde şarkılar söylediler. Ardından okulumuz Müzik Öğretmeni Filiz Sarıgül’ün öğrencilerimiz İle hazırlamış olduğu Zeybek Gösterisi sergilendi. Son olarak okulumuzun tüm öğrencilerinden oluşan Zambak Ritim grup çalışması sunuldu. Öğrencilerimizin gösterileri ve performansları izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.  Program sonunda el baskısı boyama etkinliği gerçekleştirildi.

            Bu özel günde bizi yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize çok teşekkür ederiz.

25-03-2024

25-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.03.2024 - Güncelleme: 25.03.2024 09:32 - Görüntülenme: 35
  Beğen | 0  kişi beğendi